De omgeving van Chalet Plexat

Hierbij enkele foto's van het chalet, de directe omgeving van het Chalet en van het Aletsch gebied. Klik op de foto voor een uitvergroting.

Enkele tips voor de winter

Fiesch is een heel goed uitgangspunt om het Aletsch skigebied te verkennen. Een ruime gondel brengt u naar Kühboden (2212 m) en Eggishorn (2926 m); u komt daar op een van de mooiste skigebieden van Zwitserland. Onder de link vindt u een mooi kaartje van: het Aletsch skigebied.; een gebied met 104 km geprepareerde pisten en 34 skiliften. Ook wandelaars komen aan hun trekken in dit gebied; 72 km geprepareerde winterwandelpaden liggen klaar op dit familievriendelijk Aletschplateau.

Een tweede tip, favoriet bij de wandelaars maar ook bij skiers die eens een dag iets anders willen doen. Rijdt naar Ernen en buig in het dorp scherp naar rechts richting Binn; u ziet de weg liggen vanuit het chalet. U komt na een paar km's bij een tunnel, daar gaat u doorheen, vervolgt de weg tot Binn; daar parkeren en lopen naar Imfeld (1 uur). Slee meenemen. Gegarandeerd het mooiste dal van Zwitserland.

Enkele tips voor de zomer

Een paar jaar geleden zijn wij met onze kinderen en kleinkinderen (toen 4,5 en 2,5 jr) met de gondel naar boven gegaan en hebben vervolgens gewandeld naar de Marjellensee; een prachtige tocht. Wandelwagentje mee, en de kleinste op de rug van de vader.

Onze favoriet: rijdt naar Ernen en buig in het dorp scherp naar rechts richting Binn; u ziet de weg liggen vanuit het chalet. U komt na een paar km's bij een tunnel, daar gaat u doorheen en volgt de weg tot Binn; daar parkeren en lopen naar Imfeld ( 1 uur); links langs de voet van de berg. U kunt ook verder lopen naar Freichi (nog ca 1,5 uur) en de Binntahlhütte en Albrunpas (nog 2 uur) (Italiaanse grens). Dat laatste is een pittige tocht, niet bijzonder zwaar maar wel lang; de hut is bemand, u kunt er ook eten en slapen.Beschikbaarheid van het chalet

Klik op de kalender om de prijzen en de boekbare periodes te zien,

calender

Nog meer info

Langlaufen: ook de langlaufers kunnen hun hart ophalen, loipen met verschillende moeilijkheids-graden en een lengte van ca. 100 km verbindt de pittoreske dorpen van Niederwald tot Oberwald. Bijna elke plaats beschikt over een halte van de Matterhorn Gotthard Bahn (MGBahn).

Zomer en winter: aan de andere kant van het dal, tegenover het chalet, ziet u het dorpje Ernen. Een mooie wandeling van ca 1 uur, dwars oversteken.

Vanuit het Chalet lopen naar Lax, in de zomer kunt u nog verder lopen naar Mörl, terug met de trein.

Links naast het kapelletje loopt een wandelpad naar boven; boven aangekomen rechts aanhouden. Bordjes 'Fiesch zer Flie' blijven volgen en daarna Feuerstelle. Hier kun je barbecueën, hout wel zelf meenemen.